Sommerles 2021

Hei alle bibliotek i Troms og Finnmark!

Velkommen til et nytt år med Sommerles! Selv med de begrensningene pandemien satte på årets kampanje var ikke nedgangen i deltakelse stor, og vi satser på at vi i 2021 igjen ser en økning i deltakelse.

Påmelding til forfatterbesøk – Sommeravslutning
I uke 34 (23. – 29. august) kommer Mari Moen Holsve, tradisjonen tro, til fylket for å være med på avslutninger av Sommerles. Hun er forfatter av Sommerles-fortellingen og flere spennende fantasybøker og grøssere for barn. Vil ditt bibliotek ha besøk? Bibliotekene betaler honorar, opphold og reise. I 2020 kostet det ca. 7800 per bibliotek, men prisen varierer ut fra hvor mange bibliotek som blir med og pris på reisen. Fylkesbiblioteket koordinerer turneen, og forsøker å legge den sånn at alle som ønsker får besøk. Påmelding til mona.fonnes@tffk.no innen 30. april.

På eller avmelding
Frist for å melde seg av eller på Sommerles er fredag 27. november 2020. De som var med i fjor og ønsker å fortsette å være med trenger ikke melde fra. Bibliotek i Finnmark melder til mona.fonnes@tffk.no og bibliotek i Troms melder til linda.m.tindholm@tffk.no.

Kostnader for å delta
For å delta i lesekampanjen må man betale for å få opprettet en en nettside for din kommune. Prisen baserer seg på antall barn i skolealder i kommunen. Vi har ikke fått prisene for 2021 enda, men beskjeden er at prisene kommer til å være omtrent som i 2020. Prisliste 2020
I tillegg kommer utgifter til premier.

Premier
BS Eurobib åpner for bestilling av premier mandag 5. oktober og butikken er åpen til og med fredag 23. oktober. Har dere spørsmål vedr. premier kan dere ta kontakt med Marit Kopstad på BS Eurobib: Marit.Kopstad@bseurobib.no. Det er en fordel at flest mulig velger pakkeløsningene, både på grunn av produksjon og distribusjon.