Oktober 2020

Dette er det første felles nyhetsbrevet fra Troms og Finnmark fylkesbibliotek Brevet vil komme første onsdag i hver måned.

BIBLIOTEKSJEFMØTE 14. OKTOBER
Vi minner om digitalt biblioteksjefmøtet 14. oktober. Se program her.

PRESSREADER-KURS
VGS- og folkebibliotekene får tilbud om et PressReader-verksted i midten av november, mer informasjon kommer.

SOMMERLES 2021
Frist for påmelding (eller avmelding) til neste års Sommerles er 27. november 2020. På nettsiden finner dere også informasjon årets premier og bestilling av disse. Bestillingen er åpen fra 5. til 23. Oktober.

UNDER NORDLYSET
Under Nordlyset er et formidlingstiltak som varer fra oktober 2020 til og med mars 2021 som omfatter forfatterturneer og fysiske besøk til enkelte bibliotek. Flere av de litterære arrangementene vil strømmes live til VGS og folkebibliotek i hele fylket. Les mer her, eller kontakt Mads Munkvold ved spørsmål. Vi oppfordrer dere til å organisere fysiske arrangement rundt tilbudene som strømmes.

SAMISK SPRÅKUKE
I uke 43 går Samisk språkuke av stabelen hvor formålet er å synliggjøre og skape bevissthet om de samiske språkene. Flere arrangement i Under Nordlyset inngår i den samiske språkuken. Liste med disse arrangementene finner du her. og For de samiskspråklige turnéene, kontakt Edel Olsen.

SATS PÅ FORMIDLING – BLI MED I LESESØRVISGRUPPE
Vil du bli med i læringsnettverk for formidlingsmetoden lesersørvis? Mer informasjon og påmelding her.

GJØR VERDENSBIBLIOTEKET KJENT FOR BRUKERNE
Verdensbiblioteket er et samarbeid mellom nasjonalbibliotekene i Norge og Sverige. Det er en digital tjeneste med e-bøker og lydbøker på andre språk enn norsk. Les mer om verdensbiblioteket og bestill markedsføringsmateriell.

KUNSTEN Å KOMMUNISERE MED EN TENÅRING
Temakveld for foreldre om å kommunisere om livet på godt og vondt.
Med psykolog Linda Svorken. Arrangementet er på Tromsø bibliotek onsdag 28. oktober kl.1900 og det blir strømmet.

FELLESKAMPANJEN NORDISK LITTERATURUKE I UKE 46 
Årets tema er Norden i verden. Bøkene som er valgt ut har alle vunnet Nordisk Råds litteraturpris og vi prøver å kjøpe inn alle som e-bøker. Få inspirasjon til markering av dagen. På kampanjens nettside kan man lage egen eller skrive ut en standard plakat.  Standard plakat i A3 eller A4 kan bestille hos Linda M. Tindholm innen 19. oktober. 

TILSKUDD TIL DIGITAL KOMPETANSEHEVING
Kommunal- og moderniseringsdepartementet lyser ut engangsstøtte til digital kompetanseheving for utsatte grupper under koronaepidemien.
Les mer her. Søknadsfrist er 23. Oktober.

IBBY – NORSK BARNEBOKFORUM I TROMS OG FINNMARK
Datoene for årets arrangement er nå klare.  Også i år blir det strømming av arrangementet på Senja 12. november. Opptak vil være tilgjengelig til og med 17. november.

SLABBERAS – NETTVERKSSAMLING FOR SPRÅKKAFEER
Viken fylkesbibliotek arrangerer digitalt slabberas 2. november. Her kan språkkaféverter møtes og dele erfaringer. Trykk her for å se invitasjonen, eller her for påmelding. Påmeldingsfrist er 23. oktober.

UTDELING AV BOKPRISEN ORDKNAPPEN
Ordknappen er Leser søker boks pris til forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere. Torsdag 5. november kl 18.00 er det utdeling på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet strømmes, men er ikke lagt ut i kalenderen enda. Følg med på nettsiden til Leser søker bok og/eller Litteraturhuset i Oslo for å få tilgang til strømmingen.