November 2019

Header med logo til Troms fylkeskommune og teksten Fylkesbiblioteket informerer november 2019

PEXIP-MØTE 3. DESEMBER AVLYST

Biblioteksjefene som tar lederutdanningsstudiet får utlevert eksamen tirsdag 3. desember. Vi har derfor ikke satt opp møte i desember. Meld fra til trine.mellem@tromsfylke.no hvis dere har likevel tema dere ønsker å ta opp, så kan vi se på muligheten for et møte 10. desember. Hvordan delta i møtet?

SKRIV EN ANBEFALING TIL DEICHMANS BOKANBEFALINGER

Flere av dere har tidligere bidratt med bokomtaler på bloggen Deichmans bokanbefalinger. Vi oppfordrer alle til å delta i den nasjonale dugnaden hvor bibliotekarene i Norge er invitert til å bidra. Ved å skrive ett innlegg i måneden når vi langt med å holde ressursen oppdatert.

RETUR TIL UNIVERSITETSBIBLIOTEKET

Folkebibliotekene i Troms kan returnere alle bøker lånt på Norges arktiske universitet direkte til UB Tromsø. Det gjelder bøker lånt ved alle avdelingene i Tromsø i tillegg til Narvikbiblioteket, Harstadbiblioteket, Hammerfestbiblioteket, og Altabiblioteket. Retur som kun skal til UB Tromsø kan sendes sammen med annen retur til oss.
I begge tilfellene må dere legge alle bøkene for hvert bibliotek samlet. Slå en strikk rundt med en lapp på første bok hvor det står hvilket bibliotek bøkene tilhører. Postadressen til UB Tromsø er: UiT Norges arktiske universitet, Universitetsbiblioteket KS, Postboks 6050 Langnes, 9037 Tromsø.

BLI MED PÅ HØYTLESNINGSDAGEN 2020!

Bokåret er snart over, men litteraturformidlingen fortsetter! Nasjonalbiblioteket inviterer alle bibliotek til å være med på Høytlesingsdagen 2020.

TROMS LESER NORDNORSK

Avslutning av kampanjen markeres med en bokfest på Tromsø bibliotek og byarkiv onsdag 29. januar 2020. Festen streames slik at alle kan invitere til fest i sitt eget bibliotek. Alt dere trenger å vite om bokfesten ligger på ressurssidene.

LEDERUTVIKLINGSPROGRAMMET – MODUL 2:  LEDERROLLEN OG STYRINGSGRUNNLAG

Oppstart av modul to blir 22. og 23. januar i Tromsø. Les om gjennomføring, pensum og viktige datoer på ressurssidene.

FOLKEBIBLIOTEK SOM KUNNSKAPSAKTØR

Det arrangeres fagseminar i prosjektet denne uka. Program og presentasjon til seminaret er lagt ut. Det kommer en oppsummering på ressurssiden etter hvert.

HAAKON NYHUS-SEMINAR

Årets seminar har tittelen Brukermedvirkning i bibliotekene og streames fra Nasjonalbiblioteket torsdag 28. november mellom fra 10.00 til 15.30.

U-PRISEN – NOMINASJONER

Se hvilke bøker som er nominert til Ungdommens kritikerpris 2020 og som trygt kan anbefales til unge lesere.

NYE LANDSDELSMUSIKERE I JOIK

Troms fylkeskommune har ansatt Niko Valkeapää og Inga-Maret Gaup Juuso som landsdelsmusikere.