Materiell til arrangementer:

Monika Steinholm forteller fra boka Ikke akkurat Lykke.
Strømmes fra Alta bibliotek 18. februar kl 11.00. (strømmes i sanntid til folkebibliotek i Troms og Finnmark)

Informasjon om arrangementet:
Monika Steinholm (f. 1983) er en norsk barnebokforfatter fra Kvaløya. Hun har skrevet 12 bøker for barn og ungdom, og flere av dem er solgt til utlandet. Ikke akkurat Lykke handler om vennskap, rap, slampoesi og om å våge å stå opp for seg selv og drite i at de kule jentene synes du er verdens største loser. Boka har fått strålende omtale, og Solgunn Solli i Altaposten kaller Monika Steinholm «en av Norges aller beste ungdomsbokforfattere». Vi ser fram til å høre henne fortelle om Ikke akkurat Lykke.

Materiell til nedlasting:

(Måsøy og Hammerfest har i tillegg fått direktesendt egne bilder til sine lokale arrangement som ikke strømmes)

Endre Lund Eriksen: Dyrenes detektivbyrå 
Strømmes offentlig i sanntid fra Sør-Varanger bibliotek 18. februar kl. 13.00-14.00

Informasjon om arrangementet:
I dyrenes detektivbyrå møter vi den pensjonerte mesterdetektiven og hvalrossen Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja, klar for å etterforske alt av dyresaker!

Endre Lund Eriksen skriver bøker for barn, ungdom og voksne, og filmmanus. Han er født i Bodø i 1977, og bor i Tromsø. Endre debuterte i 2002 med «Pitbull-Terje går amok», som han fikk Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok for. Filmen ble filmatisert i 2005 i regi av Arild Frölich, og ble sett av over 200 000 på kino. I Sør-Varanger skal han fortelle om den populære barnebokserien «Dyrenes detektivbyrå».

Arrangementet er gratis og strømmes direkte i sanntid. Strømmingen vil på grunn av koronarestriksjoner gjøres åpent slik at det kan mottas på skoler og i hjem.

Materiell til nedlasting:

Sør-Varanger bibliotek oppretter Facebook-arrangement og vi oppfordrer alle til å dele videre arrangementet. Dersom du mottar arrangementet i ditt bibliotek for å vise til gjester/skoleklasser/barnehage, vil vi gjerne ha beskjed.

Materiell:
Her finner dere headerfoto til bruk i Facebookarrangement og plakater til utskrift. Plakaten har et hvitt felt der dere kan skrive inn forfatternavn, dato og klokkeslett.

Strømmebibliotekene Alta, Senja, Tromsø og Sør-Varanger har blitt tilsendt Under nordlyset-rollup som skal brukes på arrangementene som strømmes.

Ved behov for annet materiell, ta kontakt med Mads Munkvold eller Ida Zachariassen Sagberg

Om formidlingsprosjektet Under nordlyset.