Forskningsdagene 2020

Hvert år arrangeres festivalen Forskningsdagene i Norge. Gjennom 1,5 uke foregår det arrangement, debatter og publiseres artikler for å vise alt det spennende som forskes på i Norge.

Forskningsdagene 2020 varer fra 16.-27. september. Formålet med Forskningsdagene har i 25 år vært å vise for både voksne og barn alt det spennende forskere i Norge jobber med. Årets tema er hjernen, og bredden i foredragene og artiklene strekker seg fra brettspill på vikingtiden til samspill i skolegården og joikens påvirkning på hjernen.

Digital festival

Noen arrangement er bare fysisk på ulike steder i landet, men på grunn av koronasituasjonen vil mye strømmes. Vi kan til og med ta en timinutters morgenkaffen med Andreas Wahl og en forsker hver dag! Vanligvis arrangeres det forskningstorg der barn og voksne kan teste ut eksperimenter selv. I år er det laget en digital løsning for dette, og der finner du mye artig som du kan bruke i biblioteket, om restriksjonene tillater det. Alt dette og mer finner du på nettsidene til Forskningsdagene.

Marker dagene

Bli med å feire Forskningsdagene på ditt bibliotek! Hva med å velge ut noen arrangement som dere deler på Facebook sammen med relevante bokanbefalinger? Det kan være en god anledning til å tipse om titler i BookBites. Fylkesbiblioteket har også laget en brosjyre med bokanbefalinger for anledningen.

Brosjyre: «Bøker som berører hjernen»

Brosjyren kan lastes ned og skrives ut. Den kan brukes som utgangspunkt for en utstilling i biblioteket eller formidling på nettet. Blant anbefalingene er det både nordnorske, andre norske og utenlandske bøker. Det kan være temaet eller leseopplevelsen som berører hjernen. Vi har valgt ut fagbøker, psykologiske thrillere, og romaner med relevante tema som demens eller traumer.