Våg å ta plass – seminar i Tromsungdom leser

Foredragsholderne Ingrid Svennevig Hagen og Helene Guåker.

Våg å ta plass! Dette var tittelen på Ingrid Svennevig Hagens foredrag om samarbeid mellom lærere og skolebibliotekar. Hagen er skolebibliotekar ved Valle Hovin videregående skole i Oslo. Hun holdt et inspirerende foredrag hvor hun snakka om sine erfaringer med samarbeide med lærere, om lesestimulering og litt om å bygge opp ei biblioteksamling på en helt ny skole. Hagen mener det er viktig at skolebibliotekarene våger å ta plass i skolesamfunnet. Hun driver bloggen Et rom med innsikt og podkasten Stolthet og fordom.
Forfatter Helene Guåker snakket om å møte elever og om sitt skriveprosjekt hvor hun fikk innspill fra elever ved yrkesfag som resulterte i boka Sveiseblink (2017). Boka er på årets bokliste til Tromsungdom leser. Boka Juksemaker (2015) av Guåker er også på lista.

Årets bokpratere. Anneli Claussen Tandy, (Harstad bibliotek), Arne-Harald Steilbu (Lenvik bibliotek), Silje Johannessen og Ellen Berg Larsen (Tromsø bibliotek og byarkiv)

Boklista er blitt til i samarbeid mellom bokpraterne Anneli Tandy, Arne Harald Steilbu, Ellen Berg Larsen og Silje Johannessen, som presenterte hver si bok. Berg Larsen og Johannessen snakka om lista og om hvilke trender man kan spore i dagens litteratur.

Ingrid Svennvig Hagen har skrevet en bloggpost om sitt besøk i Troms.