Ny biblioteksjef og assistent i Loppa kommune

Det er ikke bare én, men to nye ansatte på biblioteket i Loppa kommune.

Biblioteksjef Eirin Rustli og assistent Linda Nuth

Eirin Rustli er ansatt som biblioteksjef og begynte i jobben 3. august.

Eirin har mastergrad i Nordisk språk og litteratur, og er halvveis gjennom årsstudium for Bibliotek- og informasjonsvitenskap fra OsloMet. Eirin kommer fra Trøndelag og har bodd mange år i Bergen, så overgangen er stor til Øksfjord og Loppa kommune. Hun er godt tatt imot i kommunen og trives godt i Loppas nydelig natur.

Linda Nuth ble ansatt som assistent i januar 2020 og jobber tre dager i uken. Linda kommer fra helsevesenet (helsefagarbeider) og er svært interessert i litteratur. Hun skal bidra til å formidle gode leseropplevelser til innbyggerne.

Biblioteket i Øksfjord er sommer/korona-åpent fra tirsdag til torsdag kl. 10-15. Eirin jobber med en plan for ordninær åpningstid etter sommeren, avhengig av hvordan koronasituasjonen slår ut. Vi ser frem til å bli kjent med Eirin og Linda i ulike møter fremover. I Finnmark har nye biblioteksjefer normalt blitt invitert til et møte på fylkesbiblioteket, i år gjennomføres dette digitalt.

De er begge nye i stillingene, og erfarer at de har fått lære mye nytt mht mer «praktisk bibliotekfag» og de gleder seg til nye arbeidsdager fremover.

Vi ønsker Eirin og Linda velkommen i bibliotek-kollegiet i Troms og Finnmark!