Nordisk litteraturpriskandidat Máret Ánne Sara besøker IBBY i Tromsø

Máret Ánne Sara

Máret Ánne Sara. Foto: Per Ivar Somby

IBBY barnebokforum ble arrangert i Tromsø 12. november. Mange lærere og bibliotekarer  benyttet sjansen til å oppdatere seg på årets utgivelser for barn og ungdom. Fra IBBY holdt Lise Männikö, Hilde Hodnejord og Nina Aalstad presentasjoner. Edel Olsen fra Troms fylkesbibliotek deltok også med presentasjon av nye samiske barne- og ungdomsbøker.

De frammøtte fikk i tillegg møte den unge og talentfulle forfatteren og kunstneren Máret Ánne Sara fra Kautokeino. Hun fortalte om, og leste fra, sin debutroman Illmmiid gaskkas (2013)/Mellom verdener (2014). For denne ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for barn og unge i år. Romanen er en spennende fantasyfortelling fra reindriftsmiljøet, og skikkelser fra tradisjonelle samiske folkefortellinger er sentrale i handlingen.

Denne uka besøker Sara fire bibliotek i Nord-Troms. Elever får her mulighet å bli kjent med denne spennende fortellingen og forfatteren i på Lyngen folkebibliotek og Kåfjord bibliotek mandag 17. november og Nordreisa bibliotek og Kvænangen barne- og ungdomsskole 18. november.

Se presentasjonene her.

Turneen er finansiert og planlagt i samarbeid med Troms fylkesbibliotek og inngår i fylkesbibliotekets prosjekt Folkebibliotekene som litteraturhus.