Nasjonal bibliotekdag

Etter som Nasjonal bibliotekdag, 1. september, i år faller på en lørdag, har vi valgt å markere den fredag 31. august mellom klokken 1100 og 1400.

Vi har, i år som i fjor, gått sammen med Tromsø bibliotek og byarkiv og Universitetsbiblioteket i Tromsø. Vi skal ha stand i Storgata, rett ned fra biblioteket. Her vil vi informere om bibliotekenes digitale ressurser, kildekritikk og falske nyheter. Vi vil også dele ut brosjyrer for disse tjenestene. Brosjyrene finner dere i PDF-format på vår nettside om Nasjonal bibliotekdag, hvor de kan skrives ut og brukes fritt. 

Tromsø bibliotek stiller med biblioteksykkelen og barnebokbussen. Bussen vil være bemannet med ansatte som kan demonstrere de ulike digitale basene du som låner har tilgang til. Det er mulig at vafler også står på programmet.

Bildet er fra fjorårets arrangement.

Skånland folkebibliotek markerer dagen 4. september med gratis bok til alle som kommer innom biblioteket. Samme ettermiddag er alle deltagerne på lesekampanjen Sommerles invitert til avslutningen av kampanjen. Da blir det trekning av et lesebrett som er sponset av ordfører. På Lyngen folkebibliotek markeres dagen med utstilling av anbefalte bøker fra politikere og diverse kjentfolk i Lyngen. Utstillingen åpner 1. september og blir stående hele måneden.

Inspirasjon til hvordan dagen kan markeres i ditt bibliotek finner du i oversikt over fjorårets arrangementer på Norsk bibliotekforenings nettsider.

Vi ønsker alle bibliotekene lykke til med sine arrangementer.