Materiell til arrangementer:

Sigrid Agnethe Hansen Snakker om sin debutroman Ser du dette
Strømmes fra Tromsø bibliotek onsdag 27. januar kl 19.00. (strømmes i sanntid til folkebibliotek i Troms og Finnmark)

Informasjon om arrangementet:
Sigrid Agnethe Hansen (f. 1989) er programleder i Helgemorgen i NRK, kommer fra Harstad og bor i Tromsø. Ser du dette? er hennes første bok. Ungdomsboka handler om vennskap og tillit, om bildedeling på nettet og om nattlige meldinger som får blodet til å bruse. Til tross for at boka ble lansert ved koronapandemiens utbrudd, har Ser du dette? blitt synlig i litteratur-Norge, og fått fine tilbakemeldinger fra lesere og anmeldere. Boka er solgt til Danmark og Sør-Korea og Bok i P2 kaller den «en sterk debut om et alvorlig tema». Vi gleder oss til å høre Sigrid Agnethe Hansen snakke om sin debutroman!

Materiell til nedlasting:

Siri Broch Johansen – Brev til kommisjonen
Strømmes fra Tromsø bibliotek og byarkiv onsdag 3. februar kl. 17.30. (strømmes i sanntid til folkebibliotek i Troms og Finnmark)
Arrangementet er en del av den felles markeringen av Samenes nasjonaldag i bibliotekene i Troms og Finnmark.

Tanaforfatteren Juho-Sire/Siri Broch Johansen ga i høst ut Brev til kommisjonen som er en samling med 70 brev stilet til Sannhets- og forsoningskommisjonen. De fleste brevene er dypt personlige tekster med Johansens tanker rundt fornorskningen og holdninger til samer og de samiske språkene.  Hun har lært seg samisk som voksen og skriver i forordet: “Jeg skriver både på hjertespråket mitt og på morsmålet mitt. Jeg vet alltid hvilket av dem jeg behersker best, og hvilket av dem jeg elsker mest. Det er aldri det samme.”  
Johansen leser utdrag fra boka og snakker om temaer i boka.
Boka er også gitt ut i nordsamisk utgave: Reivvet kommišuvdnii. 

Fotokreditering forfatterportrett: Lene Odegård Olsen
Fotokreditering Nordlys-bilde: Sonja Siltala

Eventyrstund med Rita Sørly og Rauni Magga Lukkari om Ábiid plasthikat/Plasten i havet
Strømmes fra Tromsø bibliotek- og byarkiv torsdag 4. februar kl. 10.00 – 11.00
Arrangementet er en del av den felles markeringen av Samenes nasjonaldag i bibliotekene i Troms og Finnmark.

For barnehager/småtrinn

Informasjon om arrangementet:
Tospråklig billedbok med et veldig viktig og aktuelt tema – om plasten som forsøpler havene våre. Forskerne Aihe og Whina reiser sjøveien fra Otago på New Zealand til Gamvik i Norge. De skal delta på en konferanse der og undersøke en gåsenebbhval som har strandet i fjæra. Hvalen bor på dypet i tropiske vann. Hva har ført hvalen helt til Gamvik på Finnmarkskysten? På turen opp til Norge reiser de med båt og skal forske på plast i sjøen hele veien opp til Norskehavet og Gamvik.

Boka blir lest på norsk og nordsamisk av forfatter Rita Sørly og Rauni Magga Lukkari som har oversatt boka til nordsamisk. Boka har flotte illustrasjoner av Malgorzata Piotrowska.

Materiell til nedlasting:

Monika Steinholm forteller fra boka Ikke akkurat Lykke.
Strømmes fra Alta bibliotek 18. februar kl 11.00. (strømmes i sanntid til folkebibliotek i Troms og Finnmark)

Informasjon om arrangementet:
Monika Steinholm (f. 1983) er en norsk barnebokforfatter fra Kvaløya. Hun har skrevet 12 bøker for barn og ungdom, og flere av dem er solgt til utlandet. Ikke akkurat Lykke handler om vennskap, rap, slampoesi og om å våge å stå opp for seg selv og drite i at de kule jentene synes du er verdens største loser. Boka har fått strålende omtale, og Solgunn Solli i Altaposten kaller Monika Steinholm «en av Norges aller beste ungdomsbokforfattere». Vi ser fram til å høre henne fortelle om Ikke akkurat Lykke.

Materiell til nedlasting:

(Måsøy og Hammerfest har i tillegg fått direktesendt egne bilder til sine lokale arrangement som ikke strømmes)

Materiell:
Her finner dere headerfoto til bruk i Facebookarrangement og plakater til utskrift. Plakaten har et hvitt felt der dere kan skrive inn forfatternavn, dato og klokkeslett.

Strømmebibliotekene Alta, Senja, Tromsø og Sør-Varanger har blitt tilsendt Under nordlyset-rollup som skal brukes på arrangementene som strømmes.

Ved behov for annet materiell, ta kontakt med Mads Munkvold eller Ida Zachariassen Sagberg

Om formidlingsprosjektet Under nordlyset.