Markering av Nasjonal bibliotekdag i Troms

Fredag 30. september markerte Tromsbibliotekene Nasjonal bibliotekdag. Ut fra det vi har fått tilbakemeldinger om har lukten av kaffe, kake og vafler preget biblioteklokalene.

Dagen ble brukt til å løfte frem og presentere lesekampanjen Troms leser nordnorsk. Brukere som har vært innom, har fått med seg lånekort, litteraturliste og en oppfordring om å bli med. Utstillinger med bøker som passer innenfor kategoriene er også satt opp. Regner med at de som benyttet anledningen og lånte fikk med seg et av de eksklusive bærenettene som er laget til kampanjen.

Fra Balsfjord får vi høre at bokutstillingen måtte etterfylles flere ganger i løpet av dagen og det lover jo godt for deltagelsen.  I Kvænangen markerte de dagen hele forrige uke med å fronte lesekampanjen .
I Ibestad gikk biblioteket og Bok og kulturbussen sammen og i tillegg til promotering av kampanjen var det stand på torget i Hamnvik. Her stilte Andørja rockeklubb og barnehagen opp med sang, og miljøstreikende ungdommer holdt appell.

Markering av Nasjonal bibliotekdag. Barna fra barnehagen i Hamnvik og Andørja Rockeklubb underholder i Bok og kulturbussen som står på torget i Hamnvik.
Fra Bok og kulturbussen og konserten i Hamnvik. Foto: Anne Gerd Lehn

I Tromsø samarbeidet fylkesbiblioteket med Tromsø bibliotek og byarkiv og brukte Barnebokbussen og biblioteksykkelen som stand. Vi delte ut materiell og snakket med mange hyggelige mennesker om kampanjen og nordnorsk litteratur. Vi håper at riktig mange har tatt oppfordringen og blir med.

Lene, Marit, Barnebokbussen og biblioteksykkelen er klare til å starte markeringen av Nasjonal bibliotekdag. Susanne steker vafler.
Fra markeringen i Tromsø. Foto: Mark Ledingham

Noen av bibliotekene har også brukt dagen til å markere slutten på årets lesekampanjer for barn. Les for svingende og Sommerles. Det har vært stor festivitas med utdeling av diplomer og premier. Det blir spennende å se tallene for årets deltagelse her.