Litteraturprogram på FINN 2018

Forfatterne Laila Stien, Kjersti Kollbotn, Herbjørg Wassmo, Endre Lund Eriksen og Hilde Hagerup kommer til Harstad bibliotek i Festspilluken.
Mandag, tirsdag og onsdag arrangeres det daglige samtaler med forfattere som har begeistret et stort publikum med sine bøker. Samtalene finner sted på Harstad bibliotek kl. 14.00.

Kvinnelige nordnorske litterære kanoner

Laila Stien. Foto Tine Poppe

Først i uken inviterer biblioteket publikum til å møte to forfattere som har oppnådd en høy stjerne i norsk samtidslitteratur. Begge har nordnorsk bakgrunn, og begge er kvinner. Mandag vil Laila Stien samtale med Kjersti Kollbotn om sitt mangeårige forfatterskap. Flere av Stiens noveller er blitt allemannseie som pensum i norskundervisningen. Novellen «Besøk» fra samlingen Over elva ble kåret til Norges beste av P2-lytterne i 2015.

Tirsdag blir det samtaledebatt med Herbjørg Wassmo, med utgangspunkt i hennes forfatterskap.  Wassmos to romantrilogier, Tora-bøkene som følger en tyskerunge med tunge oppveksterfaringer og bøkene om væreieren Dina, er høyt elsket og har gjort henne til en av Norges mestselgende forfattere. Kvinneperspektivet og den nordnorske virkeligheten står sentralt i hele forfatterskapet.

Forbudt for barn!

Kan man skrive om alt i bøker for barn?

Endre Lund Eriksen. Foto Aschehoug

Det er utgangspunktet for samtalen Forbudt for barn, mellom forfatterne Endre Lund Eriksen og Hilde Hagerup. Begge har skrevet for voksne, men skriver overveiende for barn og unge, og er stjerner på sitt felt. Tenker de på samme måte når de skriver for barn? Finnes det temaer som er etisk uansvarlige å presentere for barn?  Arrangementet er rettet mot voksne og passer for alle med interesse for lesing og litteratur. Norsk Forfattersentrum og Ordkalotten, som i år har BARN som festivaltema, samarbeider om arrangementet.

Arrangementene har fått støtte av: Fritt Ord, Troms fylkesbibliotek og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.