Sommerles 2020

Tidslinje Sommerles 2020

  • 15.november 2019: Påmeldingsfrist (eller avmelding)
  • 22. november 2019 er frist for å bestille premier og printmateriell hos BS Eurobib.
  • April: Planlegge markedsføring
  • Mai: Adminområdet åpner, og nedtelling til start, opplæring av bibliotekarer og promotering kampanjen
  • Juni: Sommerles starter 1. juni!
  • August: Avslutningsfest

Fylkeskontakt i Troms:
Linda M. Tindholm, tlf. 777 88 215, e-post: linda.m.tindholm@tromsfylke.no

Påmelding

Påmeldingsavgiften til Sommerles regnes ut fra antall bibliotek og elever i deltagerkommunene. Sommerles prisliste – Troms 31 jan 2019.
Bibliotekene som deltok i fjorårets kampanje er automatisk påmeldt 2020 kampanjen. 

Premier

Er det spørsmål om premiene, pr-produktene eller bestillingene, ta kontakt med BS Eurobib: kundeservice@bseurobib.no Bestillingsfrist er 22 november 2019. Bestill premier her

Markedsføring

Her er lenke til  Sommerles- promofilmen som dere kan bruke på egen nettside eller Facebookside.
Her er et flott eksempel på markedsføring. Lenvik bibliotek har laget en brosjyre for å presentere Sommerles for sine lånere.

Om kampanjen

Nettsiden Alt om Sommerles inneholder informasjon om selve kampanjen, med informasjon og informasjonsmateriell for bibliotekene, foresatte og skolene. 

Bibliotekene som deltar vil få tilgang til Sommerles-bloggen hvor all informasjon om årets kampanje vil ligge. Passord er blir sendt til alle deltagerbibliotekene. For at alle skal få innleggene som blir lagt ut der er det viktig at hvert enkelt bibliotek abonnerer på bloggen for å få nyhetsvarsler når nye innlegg blir publisert, dette gjøres inne på bloggen. PS: Abonnerte du i fjor, trenger du ikke gjøre det en gang til.

Det finnes en lukket facebookgruppe som kan brukes til diskusjoner og annet. https://www.facebook.com/groups/124419388053958/ Alle vi som jobber med Sommerles er aktive i denne gruppen. Her svarer vi på spørsmål og deltar i diskusjoner.

Sommerles har også etablert samarbeid med Leser søker bok, med Foreningen les og Norsk lyd-og blindeskriftsbibliotek. Sistnevnte leser i år inn Sommerlesfortellingen (skrevet i år igjen av Mari Moen Holsve) slik at den blir mulig å lytte til som lydfil på nettsiden. Sjekk ut kriteriene for å bli låner ved NLB, slik at du kan tilby det til de lånene som har behov for det.

Rapport og artikkel

Sluttrapporten for Sommerles – fra leselsyt til kompetanse (lenke kommer når rapporte blir publisert fra Vestfold fylkesbibliotek)

Artikkel i fagbladet Bedre skole: Sommerles.no kan motvirke tap av lesekompetanse (Artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter av bladet. Bibliotek som er deltagere i kampanjen kan ta kontakt for å få en kopi av artikkelen.)