Sommerles 2020

Årets Sommerles er i rute og kampanjen åpnet 1. juli og varer frem til 30. august. I Troms og Finnmark fylke deltar tilsammen 30 kommuner. Mandag 25. mai var vi samlet til en felles kick-off for alle bibliotekene hvor vi delte erfaringer og tips til gjennomføringen av årets kampanje. I etterkant av møtet ble det sendt ut en e-post med oppsummering av alle innspill og ideer. Oppsummeringen og PPten fra møtet finner du også her.

Her finner du barnas startside til sommerles.no

Premier

Er det spørsmål om premiene, pr-produktene eller bestillingene, ta kontakt med BS Eurobib: Bestillingsfristen var 22. november 2019, men det er fortsatt mulig å få kjøpet enkelte premier. Bestill her

Lengere ned på siden finner du mer utfyllende informasjon og lenker til kampanjen.

Oversikt over bibliotekene som deltar i årets Sommerles

Longyearbyen
Tromsø
Harstad – Hárstták
Alta
Vardø
Vadsø
Hammerfest
Kvæfjord
Tjeldsund
Ibestad
Loabák – Lavangen
Bardu
Målselv
Sørreisa
Senja
Karlsøy
Nordreisa
Guovdageaidnu – Kautokeino
Loppa
Hasvik
Nordkapp
Porsanger – Porsángu – Porsanki
Kárásjohka – Karasjok
Lebesby
Gamvik
Berlevåg
Deatnu – Tana
Unjárga – Nesseby
Båtsfjord
Sør-Varanger

Tidslinje Sommerles 2020

  • 15.november 2019: Påmeldingsfrist (eller avmelding)
  • 22. november 2019 var fristen for å bestille premier og printmateriell hos BS Eurobib, men de har fortsatt noen av premiene til salgs.
  • April: Planlegge markedsføring
  • Mai: Adminområdet åpner, og nedtelling til start, opplæring av bibliotekarer og promotering kampanjen
  • Juni: Sommerles starter 1. juni!
  • August: Avslutningsfest

Fylkeskontakter i Troms og Finnmark:
Linda M. Tindholm e-post: linda.m.tindholm@tffk.no
Mona Fonnes e-post: mona.fonnes@tffk.no;
Ida Zachariassen Sagberg epost: ida.sagberg@tffk.no

Om kampanjen

Nettsiden Alt om Sommerles inneholder informasjon om selve kampanjen, med informasjon og informasjonsmateriell for bibliotekene, foresatte og skolene. 

Bibliotekene som deltar vil få tilgang til Sommerles-bloggen hvor all informasjon om årets kampanje vil ligge. Passord er blir sendt til alle deltagerbibliotekene. For at alle skal få innleggene som blir lagt ut der er det viktig at hvert enkelt bibliotek abonnerer på bloggen for å få nyhetsvarsler når nye innlegg blir publisert, dette gjøres inne på bloggen. PS: Abonnerte du i fjor, trenger du ikke gjøre det en gang til.

Det finnes en lukket facebookgruppe som kan brukes til diskusjoner og annet. https://www.facebook.com/groups/124419388053958/ Alle vi som jobber med Sommerles er aktive i denne gruppen. Her svarer vi på spørsmål og deltar i diskusjoner.

Sommerles har også etablert samarbeid med Leser søker bok, med Foreningen les og Norsk lyd-og blindeskriftsbibliotek. Sistnevnte leser i år inn Sommerlesfortellingen (skrevet i år igjen av Mari Moen Holsve) slik at den blir mulig å lytte til som lydfil på nettsiden. Sjekk ut kriteriene for å bli låner ved NLB, slik at du kan tilby det til de lånene som har behov for det.

Rapport og artikkel

Sluttrapporten for Sommerles – fra leselsyt til kompetanse (lenke kommer når rapporte blir publisert fra Vestfold fylkesbibliotek)

Artikkel i fagbladet Bedre skole: Sommerles.no kan motvirke tap av lesekompetanse (Artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter av bladet. Bibliotek som er deltagere i kampanjen kan ta kontakt for å få en kopi av artikkelen.)