Les for svingende 2020

Les for svingende

Tromsø bibliotek har også i år invitert bibliotekene i Troms til å delta i Les for Svingende. I år der det bibliotekene i Dyrøy og Gratangen samt Bok- og kulturbussen i Sør-Troms som deltar. Hensikten med kampanjen er å bidra til leseaktivitet gjennom en lang sommerferie ved å fokusere på lystlesing og leseglede.

Lesekortet er et bingoskjema med 5 x 5 ruter hvor hver rute inneholder en leseutfordring. Når barna har lest, fyller de ut tittel og forfatter på lesekortet. Når de får bingo vannrett, loddrett eller på skrå går de til biblioteket og får et Les for svingendearmbånd. Deretter kan de fortsette å lese og fylle ut på samme skjema. Eller de kan hente et nytt. Det er mulig å få max 5 bingo på samme kort. Hver leste bok kan bare føres opp en gang på hvert lesekort.

Perioden for Les for svingende er 1. juni – 31. august. Aldersgruppen er 1. 7. klasse. Bibliotekene kan velge om de vil arrangere bokfest i etterkant av lesekampanjen, gjerne med forfattermøte, aktiviteter og premier der vinnere gjøres kjent på festen. Les for svingende er et populært tilbud som kan markedsføres i media og gjennom å sende materiell (lesekort/plakat) til skolene.

Tromsø bibliotek og byarkiv har logo på (Iben Sandemose har laget flere flotte illustrasjoner som brukes på lesekortene), armbånd, lesekort og plakater som kan bestilles.

Alle som deltar får armbånd. I Tromsø har vi gått bort fra diplomer, men vi vet at flere bibliotek ønsker det, derfor har vi laget diplomer uten år og kommunelogo som kan brukes av alle.

Du kan også følge med på bloggen til Tromsø bibliotek og byarkiv.