Les for svingende 2019

Les for svingende

Tromsø bibliotek har også i år invitert bibliotekene i Troms til å delta i Les for Svingende. Bibliotekene i  Dyrøy, Sørreisa, Gratangen, Lyngen, Nordreisa, Kvænangen, Skjervøy, Storfjord, Kåfjord, Karlsøy og Ibestad har meldt seg på. I tillegg deltar Bok og kulturbussen i Sør-Troms og Longyearbyen bibliotek.

Hensikten med kampanjen er å bidra til leseaktivitet gjennom en lang sommerferie ved å fokusere på lystlesing og leseglede.

Tromsø bibliotek og byarkiv har laget et infoskriv som dere kan bruke for å markedsføre kampanjen.

I år vil Les for svingende og Sommerles rette seg mot samme aldergruppe og ha samme periode som Sommerles.no. Vi gjør også litt om på lesekortene og utformer disse som en bokbingo med 5×5 ruter med ulike utfordringer. Når barna har fylt ut en rad med 5 leste bøker kommer de til biblioteket og får armbånd på samme måte som tidligere år.

Perioden for Les for svingende er 1. juni – 31. august. Aldersgruppen er 1. 7. klasse. Bibliotekene kan velge om de vil arrangere bokfest i etterkant av lesekampanjen, gjerne med forfattermøte, aktiviteter og premier der vinnere gjøres kjent på festen. I Tromsø velger vi å ha felles bokfest for både Les for svingende og Sommerles, men det velger dere selv. Les for svingende er et populært tilbud som kan markedsføres i media og gjennom å sende materiell (lesekort/plakat) til skolene.

I år har vi fått til å lage lesekort og plakater på samisk. Fylkesbiblioteket dekker utgiftene til det samiske materiellet. Disse blir ettersendt når de er ferdig produsert.

Mange bibliotek i Troms har hatt dette tilbudet i flere år og vi håper at dere er interesserte i år også.

Det kan bestilles store og små pakker og bestillingsfrist er 25. mars 2019.
Påmelding sendes til e-post: linda.m.tindholm@tromsfylke.no 
Materiellet lages i uke 15 og sendes ut i uke 20

Prisoversikt:

Stor pakke
Pris: 1 800 nok
Liten pakke
Pris: 900 nok
100 silikonarmbånd
200 lesekort
10 plakater
50 silikonarmbånd
100 lesekort
5 plakater

Det vi trenger av info fra det enkelte bibliotek er kommunelogo og dato for bokfest, dersom dere tenker å arrangere det. (De av dere som har vært med før og ikke har endring på logoen trenger ikke å sende den). Plakater og lesekort tilpasses den enkelte kommune med kommunelogo og eventuelt dato for bokfest, om dere skal ha det.

Tromsø bibliotek og byarkiv har logo (Iben Sandemose har laget flere flotte illustrasjoner som brukes på lesekortene), armbånd, lesekort og plakater som kan bestilles.

Alle som deltar får armbånd. I Tromsø har vi gått bort fra diplomer, men vi vet at flere bibliotek ønsker det, derfor har vi laget diplomer uten år og kommunelogo som kan brukes av alle.

Du kan også følge med på bloggen til Tromsø bibliotek og byarkiv.