Nordisk litteraturuke Uke 46

Årets tema er Norden i verden
9. – 15. november 2020.

Dette er en av felleskampanjene vi har valgt å markere i bibliotekene i Troms og Finnmark. 

Årets tema er Norden i verden. Barn, unge og voksne inviteres til refleksjon omkring hva det innebærer å være verdensborger, og å finne sin plass i verden.

Årets litteratur
Hvert år velger kampanjen tre bøker som favner temaet. Alle årets bøker har vunnet Nordisk Råds litteraturpris. Bruk bøkene som inpsirasjon og suppler gjerne med bøker av lokale forfattere som omhandler temaet. Formålet er uansett å spre høytlesing, leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene.

Årets plakat

Arrangementer i biblioteket
Bruk nettsiden til Nordisk litteraturuke som inspirasjon og få tips til egne arrangementer.

De som har egne sider kan hente logoen på nettsiden til Nordisk litteraturuke. Nettsiden har en fane merket Materiale hvor dere finner logo og  utstyr til nedlasting og dere kan selvfølgelig også bruke alt at tekst og materiale fra oss.

Det er fint hvis dere registrerer dere på nettsiden til kampanjen:  Registrering gjøres enkelt her.

Nordisk litteraturuke er et prosjekt for skoler, bibliotek og andre kulturinstitusjoner som ønsker å spre høytlesning, leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene. I over 20 år er den arrangert for å fremme den nordiske fortellertradisjonen. Tanken er at uke 46 skal være en uke full av opplesninger, utstillinger, debatter og kulturelle opplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og kulturinstutisjoner i hele Norden og Baltikum.

Grunnidéen prosjektet bygger på er den samme i dag som den var i 1995 – når det er som mørkest i de nordiske landene tenner vi lys og samles for å lese og lytte til historier fra litteraturen.

PR-foreningen for Nordiske Biblioteker og Foreningen Norden er initiativtakere til Nordisk litteraturuke.

Tips om mer Nordisk litteratur
Hver høst lanserer Nordisk informasjonskontor og Arendal bibliotek sammen leseheftet «Norge leser nordisk». På denne siden finner du utvalgte forfattere og listene for i år og tidligere år.