Nordisk litteraturuke Uke 46

Årets tema er Fest i Norden
11. – 17. november 2019.

Nordisk litteraturuke er et prosjekt for skoler, bibliotek og andre kulturinstitusjoner som ønsker å spre høytlesning, leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene. I over 20 år er den arrangert for å fremme den nordiske fortellertradisjonen. Tanken er at uke 46 skal være en uke full av opplesninger, utstillinger, debatter og kulturelle opplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og kulturinstutisjoner i hele Norden og Baltikum.

Grunnidéen prosjektet bygger på er den samme i dag som den var i 1995 – når det er som mørkest i de nordiske landene tenner vi lys og samles for å lese og lytte til historier fra litteraturen.

Vårt forslag til gjennomføring av kampanjen  (Uke 46 er fra 11. til 17. november)

Arrangementer i biblioteket
Bruk nettsiden til Nordisk litteraturuke som inspirasjon og få tips til egne arrangementer.

De som har egne sider kan hente logoen på nettsiden til Nordisk litteraturuke. Nettsiden har en fane merket Materiell hvor dere finner logo og  utstyr til nedlasting og dere kan selvfølgelig også bruke alt at tekst og materiale fra oss.

Til de som har nettsidene i WordPress, laster  vi opp logo og legger inn i mediebiblioteket. Annet materiell og plakater finner dere også på nettsiden.

Husk å registrere dere på nettsiden til kampanjen:  Registrering gjøres enkelt her.

PR-foreningen for Nordiske Biblioteker og Foreningen Norden er initiativtakere til Nordisk litteraturuke.

Forslag til førstesidens nyhetstekst.

Denne uka markerer vi at det er Nordisk litteraturuke. Årets tema er Fest i Norden. Derfor inviterer vi barn, unge og voksne til å lese om de nordiske heltene som man finner i den nordiske litteraturen.

        Kom innom oss her på biblioteket. Vi ………….

Det vil være opp til det enkelte bibliotek om de vil bruke denne, eller lage en egen tekst til sine nettsider. 

Nyhetssaken kan postes videre på egne facebooksider. Det er litt viktig av nyhetssaken og facebookposten legges ut noen dager før. Det er ingenting i veien for å be egne facebookvenner om å «like» posten og om å poste den videre. På den måten vil arrangementet nå lengere. 

Det blir den enkeltes ansvar å kontakte sin lokale avis for å få oppslag for sitt arrangement.

Tips om mer Nordisk litteratur
Hver høst lanserer Nordisk informasjonskontor og Arendal bibliotek sammen leseheftet «Norge leser nordisk». På denne siden finner du utvalgte forfattere og listene for i år og tidligere år.