Nasjonal bibliotekdag

Dette er en av felleskampanjene vi har valgt å markere i bibliotekene i Troms og Finnmark. 

Temaet i år er SKOLEBIBLIOTEK, men det er valgfritt. Vi har lagd bilder med teksten GRATIS BØKER TIL ALLE BARN og LA LESELYSTA VARE LENGER ENN SOMMERFERIEN.

Det åpner for at man kan dele bildet både som avslutning av sommerens lesekampanjer, for å understreke viktigheten av leseferdigheter i skolen og skolebibliotek og for å markere starten på nye lesekampanjer for høsten, alt linket opp til Nasjonal bibliotekdag. 

Bruk gjerne dette i sammenheng med det du/dere allerede har planlagt.

Her finner du materiell til nedlasting

Norsk Bibliotekforening er eier og initiativtaker til kampanjen. Alle som markerer dagen kan fritt benytte logoer, farger og bilder som dere finner på denne siden. 
De oppfordrer alle deltagerbibliotekene til å dele sine arrangement/markeringer av dagen. Bruk emneknagg #nasjonalbibliotekdag eller del bilder på vår Facebook-side eller send bilder til oss på e-post. Husk å spørre de du fotograferer om det er ok å dele bildet på nett.

Tidligere års markeringer

I fjor brukte vi dagen til å løfte lesekampanen Troms leser nord-norsk. Materiellet til kampanjen ble delt ut i Tromsø sentrum. Tromsø bibliotek deltok med barnebokbussen og spanderte vafler til som kom innom.
Kampanjen ble avslutta med en Bokfest på Tromsø bibliotek hvor forfatterne Mari Andreassen og Inga Ravna Eira deltok. Arrangementet ble streamet til alle bibliotekene i fylket. På slutten ble vinnerne i de ulike kommunene og en hovedvinner ble trukket ut.

Linkene er fra markeringen i 2018, hvor vi hadde som tema: Falske nyheter. Både intervjuet og artikkelen til Mariann Løkse er like aktuelle i dag og verdt å få med seg.
Hør Mariann Løkse fra UB snakke om Nasjonal bibliotekdag på NRK.
Les Mariann Løkses innlegg På tide og avlive en myte i Harstad Tidende