Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag skal løfte frem alle typer bibliotek. Fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket – fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen.

Siden 1. september er på en søndag har vi valgt å legge vår markering til fredag 30. august. 

Norsk Bibliotekforening, som eier kampanjen, har i år temaet:  Det internasjonale norge, men dette er kun et forslag. Det vil være opp til dere hvordan dere vil markere dagen.

Fylkesbiblioteket ønsker å bruke dagen til å løfte frem lesekampanjen Troms leser nordnorsk. Vi er helt i startgropa med planleggingen av et arrangement i Tromsø sentrum. Lesekampanjen er en del av Prosjektet Bokåret og vi slår derfor hele tre fluer i et smekk og knytter Bokåret og Nasjonal bibliotekdag og lesekampanjen sammen.  

Logoer finner dere på NBFs nettsider. Bibliotek med WordPress-nettsider fra oss, har logoene liggende i sitt mediebibliotek. Husk å benytte arrangementskalenderen og nyhetsfeltet på nettsiden for å markedsføre digitalt.

Linkene er fra fjorårets markering hvor vi hadde som tema: Falske nyheter. Både intervjuet og artikkelen til Mariann Løkse er like akturelle i dag og verdt å få med seg.
HørMariann Løkse fra UB snakke om Nasjonal bibliotekdagpå NRK.
Les Mariann Løkses innlegg På tide og avlive en myte i Harstad Tidende