Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag skal løfte frem alle typer bibliotek. Fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket – fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen.

Vi på fylkesbiblioteket ønsker å bruke dagen til å løfte frem lesekampanjen Troms leser nordnorsk. Lesekampanjen er en del av prosjektet Bokåret 2019 og vi slår derfor hele tre fluer i en smekk og knytter Bokåret og Nasjonal bibliotekdag og lesekampanjen sammen.  

1. september faller i år på en søndag så vi velger å legge vår markering til fredag 30. august, fra kl. 12.00 til 15.00. I samarbeid med Tromsø bibliotek og byarkiv setter vi opp stand, i Storgata, med plakater og satser på å dele ut lesekort og et hefte med forslag til nordnorsk litteratur. Tromsø bibliotek stiller med biblioteksykkelen og barnebokbussen. Det går rykter om at det kommer til å serveres vafler også. Inne på biblioteket finnes en utstilling med nordnorsk litteratur, som er klar til utlån.

I Ibestad samarbeider biblioteket og Bok- og kulturbussen. Her markeres dagen på torget fra kl. 09.15 til 13.15. Det blir kjeks og saft til barna og også her løftes lesekampanjen Troms leser nordnorsk frem. I tillegg blir det underholdning og høytopplesing i bussen. 

Norsk Bibliotekforening, som eier kampanjen, har i år temaet: Det internasjonale Norge, men dette er kun et forslag. Det vil være opp til dere hvordan dere vil markere dagen.

Logoer finner dere på NBFs nettsider. Bibliotek med WordPress-nettsider fra oss, har logoene liggende i sitt mediebibliotek. Husk å benytte arrangementskalenderen og nyhetsfeltet på nettsiden for å markedsføre digitalt.

Linkene er fra fjorårets markering hvor vi hadde som tema: Falske nyheter. Både intervjuet og artikkelen til Mariann Løkse er like aktuelle i dag og verdt å få med seg.
Hør Mariann Løkse fra UB snakke om Nasjonal bibliotekdag på NRK.
Les Mariann Løkses innlegg På tide og avlive en myte i Harstad Tidende