Litterær vårfest og bransjetreff under FiNN

Bli med på Litterær vårfest og bransjetreff under festspillene i Nord-Norge.Fredag. 28. juni kan du få vite mer om Sametingets fremtidige satsing på produksjon og formidling av samisk litteratur, og hvordan samarbeidet mellom ulike kunstuttrykk kan styrkes.  Du kan også delta på ei verbal vandring i litteraturlandskapet i nord og høre idéer og tanker om hvordan Hamsunsenteret kan bidra til at litteraturen blir ett av vår tids viktigste kunst- og kulturuttrykk.

På Litterær vårfest på Harstad bibliotek byr vi på en interessant forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen. Som siste post på programmet deles årets forfatterstipend ut av fylkesråd for kultur og næring Sigrid Ina Simonsen. Arbeidsstipendet på 100 000 kroner går til en nordnorsk forfatter. Etter utdeling av stipendet blir det en liten samtale med forfatteren.

Hamsunsenteret og FiNN gir gratis inngang på SULT – høytlesningskonsert lørdag 29. juni til alle som deltar på Bransjetreffet fredag.

Bransjetreffet arrangeres som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021 av fylkesbibliotekene i Finnmark, Troms og Nordland i samarbeid med Forfattersentrum nord.

Se program og påmeldingsinformasjon

Les mer om nordnorsk litteraturstrategi