Lansering av iKomp for videregående skole

Auditorium med mennesker som ser på sine pc-skjermer.
Konsentrerte deltakere

Fredag 25. oktober ble iKomp vgs. lansert på Bardufoss videregående skole. iKomp vgs. er et digitalt kurs i informasjonskompetanse, utviklet ved universitetsbiblioteket (UB) Norges arktiske universitet Tromsø. Lars Figenschou, spesialbibliotekar ved UB og ansvarlig for prosjektet, holdt et innlegg om iKomp hvor han begrunnet hvorfor verktøyet er utviklet. Så ble lærere og bibliotekarer satt i grupper for å gjøre seg kjent med opplegget og utarbeide undervisningsopplegg. Tilbakemeldingene på opplegget var veldig gode, noe som gjør det lett å foreta endringer på det som bør endres. iKomp vgs. skal nå prøves ut i universitetsskolene Bardufoss videregående skole, Breivang videregående skole og Kvaløya videregående skole. Etter prøveperioden, vil iKomp vgs. bli tilgjengelig for alle, slik iKomp for studenter er.

Skjermbilde med Feide-innlogging
Innlogging med Feide gjør det enkelt å bruke iKomp.

UB har mottatt prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket for å utvikle iKomp vgs. Det har vært et samarbeid med de tre universitetsskolene i Troms i tillegg til Troms fylkesbibliotek og utdanningsetaten Troms fylkeskommune.