Lån film med lånekortet ditt

Troms fylkesbibliotek tester ut den nye tjenesten Filmoteket sammen med interesserte bibliotek.

Filmoteket ble lansert i april 2020 og er en strømmetjeneste for film tilpasset bibliotek. Tjensten er gratis for brukere og for biblioteket i testperioden. Filmoteket inneholder ca 350 filmer pr. juni -20, og tilbudet øker jevnlig. Alle bibliotek har det samme tilbudet av film.

For å låne og se film må bruker være logget på internett. Da er filmtilbudet tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Lånere må registrere seg og logge på med nasjonalt lånekort og pinkode. Lånetiden er 48 timer. I testperioden vil hver låner kunne låne fire filmer i måneden. På «Min side» kan bruker få oversikt over sine favoritter, se lånehistorikk, antall brukte og gjenstående lån inneværende måned, samt registrere flere lånekort i husstanden på sin profil.

Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner på Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. Filmene kan også enkelt overføres til større skjerm, f.eks TV, via AirPlay og Chromecast.

Testbibliotekene vil få statistikk over bruken når testperioden er over. Bibliotekene har fått tilsendt en tjenestebeskrivelse, hvor man finner utfyllende informasjon om bruk av Filmoteket.  Vi anbefaler dere å lese mer på Filmotekets nettside og på siden for spørsmål og svar.

Kom i gang med Filmoteket:

  1. Gå til http://www.filmoteket.no
  2. Velg Logg inn i menylinjen
  3. Klikk på Registrer ny bruker. Her oppretter du et brukernavn og passord, og legger inn lånekortnummer og PIN-Kode fra lånekortet ditt. 
  4. Du får tilsendt en bekreftelsesmail. Vennligst sjekk e-posten din, og bekreft denne.
  5. Vis film!

Følgende kommuner er med på ordningen: Tromsø, Harstad, Målselv, Nordreisa, Bardu, Sørreisa, Tjeldsund, Skjervøy, Kvæfjord, Karlsøy, Kåfjord, Storfjord, Ibestad, Lavangen og Senja.