Tilbud om foredrag høsten 2014

Gjennom prosjektet Folkebibliotek som litteraturhus ønsker fylkesbiblioteket å tilby foredrag, forfatterbesøk og bokprat i bibliotekene.

Dette er høstens tilbud:

• Ivar Bjørklund og Harald Gaskis foredrag med tema Anders Larsens liv og virke. Anders Larsen var samisk lærer, journalist og forfatter og ga ut den første samiske romanen Bæivve-Alggo i 1912. Les gjerne mer i artikkelen om Anders Larsen på Wikipedia.
  • Asbjørn Jaklins foredrag tar utgangspunkt i hans forfatterskap om andre verdenskrig og bygger på romanene Isfront – Den kalde krigen i nord (2009) og De dødsdømte (2011).
  • Elisabeth Johansen har skrevet boka og produsert utstillingen Brent land som forteller historien om hvordan Troms og Finnmark ble brent ned til grunnen under den tyske tilbaketrekningen i slutten av andre verdenskrig.  Dette er tema for hennes foredrag.Vi jobber også med å få til tilbud om skjønnlitterære forfattere. Informasjon om disse kommer så snart de er klare.
    Ta kontakt med Aud Tåga for bestilling.