PressReader til alle folkebibliotek i Troms

Troms fylkesbibliotek har fornyet tilgangen til PressReader for folkebibliotekene i Troms. Tilgangen gjelder til 31. mai 2018.

PressReader er en avis- og magasinportal, hvor man kan lese over 5000 publikasjoner fra 100 forskjellige land på mer enn 60 forskjellige språk. Publikasjonene er i fulltekst og dagferske. Noen har tre måneder gamle arkiv. Avisene er digital utgave av den trykte avisen.

PressReader er tilgjengelig via bibliotekets wifi. Man kan lese i PressReader på bibliotekets datamaskin eller fra egen enhet. Når man har vært inne på www.pressreader.com med egen enhet via bibliotekets wifi, har man tilgang med denne enheten i 7 dager. Man kan både lese på nett og i PressReader-app. I appen må publikasjonen lastes ned for å leses. Nedlastede publikasjoner er tilgjengelig helt til man sletter dem. Det er en øvre grense for antall nedlastede publikasjoner pr. dag.

HotSpot Map er det mulig å se hvilke HotSpots som finnes i verden. HotSpots er steder som tilbyr fri tilgang til PressReader. Som bruker har man tilgang via wifi fra alle HotSpots og man kan lese på samme måte som beskrevet ovenfor. Alle folkebibliotekene i Troms er lagt inn på dette kartet.

Man kan også opprette gratis konto som gir utvidede muligheter. Når man er innlogget kan man blant annet dele, skrive ut, kommentere og lage bokmerker.

Nyttige lenker som gir innføring i PressReader:

Her er en grei gjennomgang av PressReader på norsk.
Hjelpesenter
HotSpot Map