Ny biblioteksjef i Lyngen

Åse Hansen i arbeid på Lenvik bibliotek.

Åse Hansen i arbeid på Lenvik bibliotek.

Åse Hansen er ansatt som ny biblioteksjef i Lyngen etter Tove Sørheim

For en som elsker fjell og hav er Lyngen er flott plass å bo. Jeg synes det er spennende med nye fjelltopper og har allerede vært på to fjell, sier Åse. Jeg tror jeg kommer til å trives kjempegodt, her, det er masse aktiviteter. Også er det bare to timer å kjøre til hjemplassen min om jeg vil besøke familie og venner.

På spørsmål om hva som er den største utfordringen svarer Åse at hun må først bli mer kjent med lokalsamfunnet og innbyggerne for å se hva som er viktigst å ta fatt på. Hvordan ønsker de å bruke biblioteket og hva er behovene lokalt.

Den største forskjellen fra arbeidet i Lenvik bibliotek er at i Lenvik er alt veldig digitalisert. I Lyngen tar hun et skritt tilbake i forhold til det tekniske, for eksempel er det ikke lagt opp til sjølbetjent utlån. Men erfaringene fra og kontakten med Lenvik gjør at hun lett kan hente inn tips og  ideer derfra for eksempel i forhold til spill og filmframvisninger for barn.

I planene framover inngår å gjøre biblioteket mer synlig og tilgjengelig på nett. Da kan det komme godt med at fylkesbiblioteket har en felles satsing på bedre nettsider for alle bibliotekene i fylket.

Til slutt sier Åse at hun er glad for at stillingen er økt til 100 % noe som gjør at hun kan tilby bedre bibliotektjenester og med en fast, full jobb er det lettere å planlegge framtia. «Nå kan jeg for eksempel planlegge å ha ferie neste sommer.»

Vi på fylkesbiblioteket ønsker Åse velkommen og ønsker lykke til i jobben!

Les artikkelen Lederskifte på biblioteket i Nye Troms og følg Lyngen bibliotek på den nyoppretta facebook-siden.