Nina Kristin Nilsen på forfatterbesøk i Skjervøy og Nordreisa

Boka Sepp, biografien om Leonhard Seppala er nettopp kommet ut. Forfatteren Nina Kristin Nilsen besøkte Skjervøy og Nordreisa follkebibliotek i den forbindelse. Siden Skjervøy var første stedet boka ble presentert, ble jo dette boklanseringa. Det passet godt siden Seppala bodde på Skjervøy i oppveksten.

Seppala ble en svært kjent hundekjører i Canada, han deltok også i serumsløpet for å bringe fram vaksinasjon til avsidesliggende steder. Nilsen har sjøl skrevet boka om Sepp som hun egentilig ville lese.

Både temaet og forfatteren hadde lokal tilknytning. Begge deler skulle borge for suksess, noe det ble.

Blant publikummerne på Skjervøy var det ei godt voksen dame, 96 år, som husker Seppala da han besøkte Skjervøy i 1950.

Foto: Skjervøy folkebibliotek