Markedsføring E-lån Troms

I 2014 gjennomførte fylkesbiblioteket et større fokus på markedsføringstiltak rundt E-lån Troms for å få opp oppmerksomheten rundt utlån av e-bøker. Hvordan vi arbeidde med dette kan du se i rapporten til arbeidsgruppa.

Arbeidet med markedsføringa begynte med ett oppslag i avisa Nordlys 13. februar, der fylkesråd for næring, kultur og helse , Line Miriam Sandberg, presenterte portalen.

I februar besøkte bibliotekarer i fylket videregående skoler med prosjektet Tromsungdom leser. Her presenterte de E-lån Troms og formidlet et utvalg av bøkene som er tilgjengelig til elevene.

I mars var det fokus på kompetanseheving blant ansatte i bibliotekene gjennom kurs i E-lån Troms med smakebiter på ulike formidlingstiltak av e-bøker. I april ble det arrangert en workshop i formidling og markedsføring på Tromsø bibliotek (invitasjonen). Deltakerne fikk utfordringer med å finne målgruppe, brukerfordeler, tiltak og budskap vi kunne bruke for å nå ut med E-lån-tilbudet vårt. Resultatet finner du i denne oppsummeringa. Det som kom fram på workshopen brukte vi i en reklamekampanje sommeren 2014.

Vinteren 2014 inngjekk vi et samarbeid med Troms fylkestrafikk og fikk avtale om å bruke bussar, hurtigbåtar og ferjer i fylket til å reklamere på. Den 23. juni vart ein større reklamekampanje for E-lån Troms lansert. Kampanjen er utarbeida av Troms fylkesbibliotek og det grafiske uttrykket er utvikla av designar Andreas Johansen.

Kampanjen fikk ein førlansering under fylkestinget i Troms 10. juni der fylkesråd for kultur presenterte kampanjen og portalen for politikerene i fylket. Allerece denne uka merka vi at utlånet gikk opp. Uka etter kom plakatene opp i bussene og utlånet økte enda mer. De to siste ukene i juni økte utlanet med over 60% i forhold til de to forrige ukene. Totalt sett er utlånet i juni og juli i år firedoblet sammenlignet med to samme månedene i fjor.

Fylkesbiblioteket har også distribuert formidlingsplakater med nye titler i portalen hver måned til bibliotekene og utarbeidet et nytt markedsføringsmateriale i same grafiske profil som reklameplakatene (bokmerker og brukerveiledning).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kontroll Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.