E-bøker

Hvit bookbiteslogo på lilla bakgrunnDen nye løsningen BookBites er en app og kan foreløpig ikke brukes på pc. Funksjonaliteten vil være lik for både iOS og Android, men de har forskjellig grensesnitt.  Foreløpig er iOS-versjonen mer stabil og har flere funksjoner på plass enn Android. Derfor er det viktig med tilbakemeldinger fra dere på ting som ikke fungerer. Send tilbakemelding til tanmayo.olsen@tromsfylke.no. Før dere sender support-melding, prøv å oppdatere appen fordi oppgraderinger skjer flere ganger daglig.

For dere som har nettsider i WordPress vil dere se at siden Lån e-bøker er endret. Denne vil vi oppdatere og utbedre etter hvert som vi får markedsføringsmateriell fra BookBites

Vi vil også sende ut markedsføringsmateriell til bibliotekene så snart vi får det fra Biblioteksentralen. Dere må derfor fjerne alt dere har om E-lån Troms – plakater, bokmerker etc.

Vi kommer tilbake med mer informasjon, spesielt om innkjøpsmodellen og lån av e-bøker ved klikk. Appen har innstillinger for økonomi og statistikk som Troms fylkesbibliotek administrerer.  Alle bibliotek vil få tilgang til å gjøre innstillinger for formidling.

Vi oppfordrer alle til å laste ned appen snarest mulig for testing og at dere formilder den til lånerne.

Kontakt Tanmayo på telefon 922 35 162 hvis dere lurer på noe.

 

FRIE E-BØKER

Frie e-bøker omfatter eldre bøker hvor opphavsretten er falt i det fri.

Bokhylla
Søk i norske e-bøker hos Nasjonalbiblioteket.

Billedbokhylla
Søk i norske billed-e-bøker hos Nasjonalbiblioteket. Les mer om Billedbokhylla.

Elektroniske publikasjoner – epub.no
Samleside med norske e-bøker fra forskjellige kilder.

Project Gutenberg
Les e-bøker på flere språk, eller hør lydbøker. Les mer om Project Gutenberg og om deres lydbok-prosjekt.

Project Runeberg
Søk i nordiske e-bøker. Les mer om Project Runeberg.