Sommerles 2018

Bli med på Sommerles !
Troms fylkesbibliotek har inngått avtale med Sommerles. Det betyr at alle bibliotek i Troms, som ønsker det, kan være med. Fylkesbiblioteket står for organisering og administrering av lesekampanjen.  Vi betaler samlefakturaen for deltageravgiften og etterfakturerer den enkelte kommune.

Vi trenger en rask tilbakemelding dersom ditt bibliotek vil være med. Send en påmelding til e-post: linda.m.tindholm@tromsfylke.no Senest torsdag 30. november 2017!

Hva er Sommerles?

Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse med et mål om å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie! Ved å bruke elementer fra spill klarer Sommerles å være aktuell og populær blant barna.

På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve.

2017 var et rekordår for Sommerles, med hele 300 kommuner og 58 963 leseglade barn!

Hva koster Sommerles?
Påmeldingsavgiften til Sommerles regnes ut i fra antall bibliotek og elever i deltakerekommunene. Prisliste for Sommerles 2018 finner du her. 

Påmeldingsavgiften dekker:

  • Tilgang til www.sommerles.no , infoblogg og tilgang til nødvendige filer.
  • Full nettløsning for registrering av bøker med profiler, avatarer, oppgaver og topplister med lekent design, optimalisert for å fungere på alle plattformer.
  • En spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve, med design og elementer som utfyller historien.
  • Et helt nytt lesebasert spill på sommerles.no
  • Oppgaver for hver periode av kampanjen tilpasset aldersgruppene 1.– 7. klasse.
  • Design til premier og trykk (eks. plakater).
  • Mulighet til å bestille premier og trykk fra Sommerles’ leverandør
  • Opplæringsvideoer i bruk av nettsiden og administrering av kampanjen.
  • Snuti* tar seg av all teknisk drifting av nettsiden

Andre utgifter som må påberegnes er bestilling av plakater, premier og eventuelle pr-produkter. Det jobbes med ny leverandør for 2018 som kan garantere levering i tide og høy kvalitet på produkter. Bibliotekene i Troms bestiller selv det materielle de ønsker, når den nye leverandøren er på plass.

Sommerles har opprettet egen facebookgruppe hvor man kan stille spørsmål.

Hvem står bak Sommerles?
Sommerles.no er lagd, utviklet og eid av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og Snuti*. Snuti designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene og svarer på spørsmål. Prosjektleder er Vestfold fylkesbibliotek som skal lede arbeidet med å løfte Sommerles til et nasjonalt nivå og øke nivået av gamification gjennom et integrert lesebasert spill til sommerles.no. Arbeidsgruppa som drifter Sommerles for 2018 ledes av Telemark fylkesbibliotek i samarbeid med Finnmark fylkesbibliotek.