Les for svingende 2018

 

Les for svingendeTil folkebibliotekene i Troms fylke 

Lesekampanjen Les for svingende fortsetter, og Tromsø bibliotek- og byarkiv vil også i 2018 invitere alle 6-12 åringer til å delta på Les for svingende i perioden 1. juni- 1. september. Hensikten med kampanjen er å bidra til leseaktivitet gjennom en lang sommerferie ved å fokusere på lystlesing og leseglede.

Det vi trenger av info fra den enkelte bibliotek er, leveringsadresse, fakturaadresse m/referansenummer, kommunelogo og dato for bokfest hvis dere vil delta.  (Fra de av dere som har deltatt tidligere trenger vi kun disse opplysningene hvis det er gjort endringer.)

Påmelding sendes til e-post: linda.m.tindholm@tromsfylke.no 

Bestillingsfrist er 3. april.

Materiellet lages i uke 16 og sendes ut i uke 19

Prisoversikt:

Stor pakke
Pris: 1 500 nok
Liten pakke
Pris: 750 nok
100 silikonarmbånd
200 lesekort
10 plakater
50 silikonarmbånd
100 lesekort
5 plakater

Barna må lese fem bøker, fylle ut lesekort og levere til biblioteket. Alle får silikonarmbånd med Les for svingende trykt på. Det inviteres også til en stor bokfest som biblioteket kan velge å arrangere i etterkant av lesekampanjen, gjerne med forfattermøte, aktiviteter og premier der vinnere gjøres kjent på festen.

Les for svingende er et populært tilbud som markedsføres i media og gjennom å sende materiell (lesekort, plakat) til skolene. Samspill med skolene er nok den viktigste årsaken til suksessen. Mange bibliotek i Troms har hatt dette tilbudet i flere år og vi håper at dere er interesserte i år også.

Vi vet at flere bibliotek i år velger å delta på den digitale lesekampanjen Sommerles. Det gjør vi i Tromsø også. Begge lesekampanjene retter seg mot barn 6-12 år, men i Tromsø tenker vi å kjøre begge kampanjene parallelt. Erfaringen vår er at Les for svingende appellerer mest til de yngste, og at det har vært vanskelig å få med de eldre barna. Vi håper at Sommerles kan nå de eldste og at vi på den måten kan få enda flere til å lese i sommerferien. Vi velger derfor å fortsette å tilby Les for svingende til alle bibliotekene i fylket.

Tromsø bibliotek og byarkiv har logo (Iben Sandemose har laget flere flotte illustrasjoner som brukes på lesekortene), armbånd, lesekort og plakater som kan bestilles. Plakater og lesekort tilpasses den enkelte kommune med kommunelogo og eventuelt dato for bokfest om dere skal ha det.

I Tromsø har vi gått bort fra diplomer, men vi vet at flere bibliotek ønsker det. Vi har vi laget diplomer uten år og kommunelogo som kan lastes ned her og brukes av alle.

 Les mer på bloggen til Tromsø bibliotek og byarkiv (linken går foreløpig til 2017) i sommerferien.