Les for svingende 2017

 

Les for svingendeLesekampanjen Les for svingende

Tromsø bibliotek og byarkiv har klargjort materiellet for årets kampanje og Les for Svingende starter opp 1. juni.
I år har Tromsø bibliotek og byarkiv valgt å ikke bruke diplomer som en del av sin kampanje, men de av dere som vil kan laste ned diplomet her.

 

Kort om kampanjen
Hensikten med kampanjen er å bidra til leseaktivitet gjennom en lang sommerferie ved å fokusere på lystlesing og leseglede.
Plakater og lesekort tilpasses den enkelte kommune med kommunelogo og eventuelt dato for bokfest om dere skal ha det. Perioden for Les for svingende er 1. juni-1. september. Aldersgruppen er 6-12 år. Alle som deltar får armbånd. I år dropper vi diplomer.

Barna må lese fem bøker, fylle ut lesekort og levere til biblioteket. Alle får armbånd med logoen til Les for svingende. Alle inviteres også til en stor bokfest som biblioteket kan velge å arrangere i etterkant av lesekampanjen, gjerne med forfattermøte, aktiviteter og premier der vinnere gjøres kjent på festen.

Les for svingende er et populært tilbud som markedsføres i media og gjennom å sende materiell (lesekort, plakat) til skolene. Samspill med skolene er nok den viktigste årsaken til suksessen. Flere bibliotek i Troms har hatt dette tilbudet både i 2013, 2014, 2015 og 2016 og vi håper at flere også er interesserte i år.

Tromsø bibliotek og byarkiv har logo (Iben Sandemose har laget flere flotte illustrasjoner som brukes på lesekortene), armbånd, lesekort, og plakater som kan bestilles.

 Les mer på bloggen til Tromsø bibliotek og byarkiv ( linken går til 2016) i sommerferien.