Nasjonal bibliotekdag

Fredag 1. september er Nasjonal bibliotekdag.

Nasjonal bibliotekdag skal løfte frem alle typer bibliotek, alt fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket – fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen. Vi i Troms har valgt Nasjonal bibliotekdag som en av de fire felleskampanjene vi kjører i 2017. Norsk bibliotekforening er initiativtaker til Nasjonal bibliotekdag.

Norsk bibliotekforening har endret logoen for årets dag. Dere må hente den nye logoen her og legge inn på sidene deres. 

Sjekk ut NBFs Idébank 2017 for Nasjonal bibliotekdag: Idébank 2017

 Vårt forslag til gjennomføring av kampanjen

Arrangementer i biblioteket
På nettsiden til Norsk bibliotekforening finner dere en oppsummering av fjorårets markering. Her er mange gode ideer til ulike arrangementer. Hovedsaken her er å løfte frem biblioteket.

Fylkesbiblioteket har startet arbeidet med et arrangement i Tromsø sentrum og har invitert Tromsø bibliotek med som samarbeidspartner. Foreløpig forslag: Stand f.eks. utenfor Nerstranda senter. Være der folk er, være synlig i bybildet.  Vi har lyst å sette fokus på bibliotekenes informasjonskompetanse, kildekritikk og Fake news.

Digitalt
Fylkesbiblioteket lager en kronikk til side tre i avisa Nordlys og en pressemelding fra Troms fylkeskommune.
Vi lager en nyhetssak på Ressurssiden. Både kronikken, nyhetssaken og pressemeldingen kan fritt deles og postes videre på egne Facebooksider.

På vår Facebookside endrer vi headerbildet og legger inn logo/bilde for Nasjonal bibliotekdag. Da får våre følgere beskjed om at vi har endret forsidebilde og vi får formidlet ut kampanjen.

De som har egne sider kan hente logoen på Norsk bibliotekforenings nettside. og dere kan selvfølgelig også bruke alt at tekst og materiale fra oss. Til de som har nettsidene i WordPress, laster  vi opp logo og legger inn i mediebiblioteket.

Vi har lager forslag til nyhetstekst som dere kan velge å publisere på egne nettsider.

Forslag til førstesidens nyhetstekst.
Fredag 1. september feirer vi Nasjonal bibliotekdag. Vil du feire dagen med oss? Vi skal løfte biblioteket frem, og sette søkelyset på den viktige samfunnsoppgaven bibliotekene har og utfører. I dag skal vi sette oss selv på kartet! Rundt i fylket er det ulike arrangementer og aktiviteter som går av stabelen. Her hos oss kan du ……………..

Det vil være opp til det enkelte bibliotek om de vil bruke denne, eller lage en egen tekst. Husk å legge egne arrangementer inn i kalenderen. Og det er fullt mulig å poste arrangementet videre på facebook.

Nyhetssaken kan postes videre på egne facebooksider. Det er litt viktig av nyhetssaken og facebookposten legges ut noen dager før. Det er ingenting i veien for å be egne facebookvenner om å «like» posten og om å poste den videre. På den måten vil arrangementet nå lengre.

Det blir den enkeltes ansvar å kontakte sin lokale avis for å få oppslag for sitt arrangement.