Fylkesbiblioteket på kasseringstokt i Sørreisa

Kasser og bord fylt med kasserte bøker.

Dessverre ble det ikke tatt noen bilder før og under ryddinga, men her er en del av skjønnlitteraturen som legges ut for salg.

Vi på fylkesbiblioteket reiser av og til ut til bibliotekene for å gjøre praktisk arbeid. Kassering er en av oppgavene vi gjerne gjør. Nå var turen kommet til Sørreisa. Tanmayo og Linda fra fylkesbiblioteket bretta opp ermene og gikk løs på et magasin hvor det ikke var kassert på lange tider. Alt som ikke var nødvendig eller bevaringsverdig forsvant ut. Det meste i en stor container, men noe ble også lagt ut for salg. Med tre ansatte fra fylkesbiblioteket og tre fra Sørreisa i arbeid en hel dag ble også uaktuell og ekstraeksemplarer av skjønnlitteraturen kassert både fra hyllene og bibliotekkatalogen. Biblioteksjef Sigrid Stangnes har nå gått løs på faglitteraturen og biblioteket framstår etter hvert som luftigere og mer aktuelt enn før.

Vi fra fylkesbiblioteket dro fornøyde hjem etter en annerledes arbeidsdag og kommer gjerne til et bibliotek nær deg hvis det er behov for kasseringshjelp.

Nå er det klart for stort boksalg på biblioteket i Sørreisa.