Denne uka markerer bibliotekene i Troms Nordisk bibliotekuke

Rundt i fylket har de ulike bibliotekene arrangementer og utstillinger som det er verdt å få med seg. Stikk innom, eller sjekk nettsiden til ditt lokale bibliotek for å finne ut hva som skjer.

Initiativtakere til Nordisk bibliotekuke er PR-foreningen for Nordiske Biblioteker og Foreningen Norden.
Ønsket var å synliggjøre den nordiske fortellertradisjonen og spre nordisk litteratur i alle de nordiske landene. Grunnidéen som bibliotekuka bygger på er at – når det er som mørkest i Norden, tenner vi et lys og samles for å lese og lytte til historier fra litteraturen.

Hvert år har et tema og årets tema er Øyer i Norden. Derfor inviterer vi barn, unge og voksne til å bli med på øyhopping i den nordiske litteraturen. Du finner tips om bøker og bokomtaler, med årets tema, på nettsiden til Nordisk bibliotekuke. I tillegg vil ditt lokale bibliotek kunne hjelpe deg å finne andre aktuelle bøker. En del bøker kan du også låne som e-bok via E-lån Troms.

Finland 100: Tegnekonkurranse.
Hva med å kombinere høytlesingsstunden med litt kunstnerisk utfoldelse?
I anledning Finlands 100-års jubileum vil Finlands ambassade i Oslo og Foreningen Norden invitere barneskoleelever i hele Norge til tegnekonkurranse for å feire 100-årsdagen den 6. desember 2017.
Frist for å sende inn bidrag er 17. november.

Vi ønsker alle en god lesestund, enten ved morgengry eller i skumringstimen.