Flott inspirasjonsseminar for leseombud

En gestikulerende Veronica Salinas .
Veronica Salinas snakker som vanlig med hele kroppen.

Mandag 22. februar var 20 stykker samlet til inspirasjonsseminar for leseombud på Harstad bibliotek. Seminaret var et samarbeid mellom Harstad bibliotek og fylkesbiblioteket. Bok til alle-kontakt Liv Kristin Hansen hadde satt sammen et godt program med tips og råd til å komme igang, inspirasjonsforedrag med Veronica Salinas fra Leser søker bok og presentasjon av både lokal og mer generell litteratur.

Det var seks deltakere fra Evenes, både biblioteksjef, aktivitør og fire leseombud. I tillegg var det aktive og potensielle leseombud fra Harstad, og flere ble rekruttert inn i det frivillige arbeidet som det er å være leseombud.

Bibliotekar presenterer en bok foran et bord med bøker.
Harstad bibliotek kan tilby mye litteratur til leseombudene.

Harstad bibliotek jobber systematisk og godt med å rekruttere og følge opp leseombud og noen av suksesskriteriene er det gode og nære samarbeidet med frivilligkoordinatoren i kommunen og at sykehjemmene i Harstad er sertifisert som livsgledehjem gjennom organisasjonen Livsglede for eldre.
I tillegg til biblioteksjefen fra Evenes var det kun Lenvik bibliotek som deltok på seminaret. Andre bibliotek som ønsker tips og råd til å revitalisere leseombudsordninga er velkommen til å ta kontakt med Liv Kristin i Harstad.

Mennesker som sitter i sofaer og hører på Veronica Salinas som står med ryggen til.
Seminaret fant sted i musikkavdelinga på Harstad bibliotek.