Finnlitt er UNDERVEIS

Forfatter Jørn Lier Horst.
Foto: jlhorst.com

Denne uka ble det sendt ut pressemelding om at Finnmark internasjonale litteraturfestival er utsatt til 2021, men vi har likevel en gladsak å annonsere.
Det blir ett heldagsarrangement i Kirkenes lørdag 31. oktober i år, der vi har fått bekreftet et spennende program.

Vi skal ha krimtime med Jørn Lier Horst, Mikael Niemi skal snakke om Koke bjørn og sitt forfatterskap, Horst og Niemi skal snakke med hverandre, og ikke minst skal vi ha en forfattersamtale mellom Kjersti Kollbotn og Kjersti Feldt Anfinnsen om deres forfatterskap og det nordnorske litteraturmiljøet.

Kjersti Anfinnsen er en kvensk/norsk forfatter som nylig har vunnet Havmannprisen for sin andre bok De siste kjærtegn. Hun har bodd og jobbet i Tromsø i flere år, samt gått forfatterstudiet der. Selv om hun nå holder til i Oslo, er det når flyet lander i Vadsø at Kjersti Anfinnsen føler seg hjemme. Hun har nylig vært aktuell i media med kronikk i flere aviser om manglende mediedekning av nordnorsk litteratur: Hvor er litteraturens Egon Holstad.

Kjersti Kollbotn bor og skriver i Nord Norge og er aktuell med sin femte roman Dis. Hun fikk arbeidsstipend fra de nordnorske fylkeskommunene for å jobbe med boka i 2019 , og nå er romanen utgitt. I Dis møter vi igjen datteren fra debutromanen Eg er mamma, eg skal vere god, ei bok Kollbotn fikk Blix-prisen for.

Vi håper mange vil komme på arrangementet i oktober, og det vil også slik at man kan delta digitalt.
Mer informasjon kommer etter hvert. Vi gleder oss!

Følg gjerne Finnmark internasjonale litteraturfestival på Facebook.