Fin opplevelse med ungdomsbokbad!

Monica Steinholm omgitt av elevene som intervjuet henne på biblioteket i Ibestad. Foto Ingvild Johansen.

Som en del av Bokåret 2019 har vi hatt kurs i Bokbadmetoden. Dette er en filosofisk samtale utviklet av Pål Brekke Indregard og Vilde Kamfjord som også reiser rundt i landet og arrangerer kurs. Kurslederne beskriver metoden som en pedagogisk metode for å fremme leseglede og skape gode leseopplevelser og meningsfulle samtaler med en forfatter.
Bibliotekarer fra folkebibliotek i fylket og lærere på deres samarbeidsskoler deltok på kurs i Tromsø i september hvor de lærte metoden og ble såkalte samtaleledere. Disse har jobbet sammen med elever i etterkant av kurset for å forberede besøk av en utvalgt forfatter og et bokbadarrangement med inviterte gjester.

12. og 13. november var forfatter Monika Steinholm, som bor i Tromsø, på besøk i Ibestad og Lavangen.
I Ibestad var det Tobias, Elias og Vetle fra 9. klasse ved Ibestad skole som intervjuet Monika om hennes bok «Fuck verden». Publikum var elever og lærere fra 8.-10. klasse på skolen. Det var rundt 30 personer som hørte på og det meldes om en fin opplevelse for alle tilhørerne og for de som var på scenen. Monika og elevene som intervjuet henne, møttes for å bli kjent med hverandre og spise pizza kvelden før.


Monika Steinholm gjester også Skjervøy bibliotek torsdag 28. november.
Forfatter Ingeborg Arvola blir intervjuet av elever fra Tromsdalen skole på Tromsø bibliotek og byarkiv fredag 29. november
Forfatter Jan Tore Nordeng blir intervjuet av elever fra Finnsnes på Lenvik bibliotek i januar 2020. Arrangementet er flyttet til neste år fordi de vil snakke med han om boka som utgis nå.
Les mer om metoden
Om Monikas Steinholm