Årets litteraturprogram Riddu Riđđu 2019

På årets litteraturprogram står den samiske poeten Inga Ravna Eira fra Karasjok, den verdenskjente strupesangeren og forfatterdebutanten Tanya Tagaq som tilhører årets nordlige gjestefolk på Riddu – inuittene fra Nunavut, Buffy Sainte-Marie og duoen Elin Margrethe Wersland og Anna Anita Guttorm med sin familieforestilling basert på deres tospråklige bøker om Skole-Petter Anna.

Halvfigurbilde av Inga Ravna Eira i kofte og samelue.
Inga Ravna Eira. Foto: Michal Aase

Torsdag 11. juli møter vi Inga Ravna Eira i biblioteket kl. 14.00  i samtale med fylkesbibliotekets Aud Tåga om hennes diktverk Ii dát leat dat eana/Dette er ikke den jorda, som har klimaendringer som tema.

Halvfigurbilde av Buffy Sainte Marie
Buffy Sainte Marie. Foto: Matt Barnes

Senere på torsdag, kl. 16.00, møter vi legenden Buffy Sainte-Marie i samtale med festivalsjef Sandra Márjá West om den ferske autoriserte biografien Buffy-Sainte Marie : The Authorized Biography skrevet av Andra Warner

Helfigurbilde av en syngende Tanya Tagaq i profil
Tanya Tagaq. Foto: Shelag Howard

Fredag 12. juli kl. 13.00 får vi høre Tanya Tagaq lese fra Split Tooth – hennes sterke debut som skjønnlitterær forfatter som skildrer oppvekst i Nunavut.

To smilende damer i kofter og sameluer.
Elin Wersland og Anna Anita Guttorm

Senere på fredag kl. 15.30 er Elin Wersland og Anna Anita Guttorm klar med talkshow ute på Lillescenen basert på karakterer fra deres to bøker om Skole-Petter Anna. De deltar med workshops under barnefestivalen hvor barna får innføring i samiske navne- og kallenavntradisjoner og de får laget sine egne samiske pass. Først skal de innom Ailo-Veras og Thedor-Antes skjønnhetssalong før passbilde tas.

Troms fylkesbibliotek samarbeider med Riddu Riđđu om litteraturprogrammet. I tillegg avvikles seminarprogrammet i festivalbiblioteket som er at samarbied mellom Kåfjord bibliotek, Troms fylkesbibliotek og Riddu Riđđu.

Se hele programmet på Riddus nettsider