Kjersti Kollbotn er tildelt arbeidsstipend for 2019 

En glad Sigrid Ina Simonsen og en like glad mottaker Kjersti Kollbotn

Arbeidsstipendet for litteratur gikk i år til forfatteren Kjersti Kollbotn. Stipendet ble delt ut av fylkesråd for kultur og næring i Troms, Sigrid Ina Simonsen som sier hun er glad for at vi har et eget arbeidsstipend til nordnorske forfattere. Dette er det behov for! Utdelingen fant sted på Harstad bibliotek under Festspillene i Nord-Norge i forbindelse med  litterær vårfest og bransjetreff for litteratursektoren i Nord-Norge.

Kjersti Kollbotn (1959) bor i Tromsø, og har tatt forfatterutdanning ved Universitet i Tromsø. Hun debutert med romanen Eg er mamma. Eg skal være god i 2009.
Kollbotn sier dette om tildelinga: «Det er uhorveleg stas! Eg søkte stipendet med tekstutdrag frå eit bokmanus eg har streva med ei god stund. Derfor gjer det meg ekstra glad og gira at juryen har sett eit potensial i dette pågåande arbeidet mitt. Pengane skal gå til frigjering av skrivetid til bokprosjektet. Kvar einaste krone. Kvar smitt og smule.»

Det er andre gang arbeidsstipend for nordnorske forfattere er delt ut. Arbeidsstipendet på 100 000 kroner skal deles ut hvert år, og er et av tiltakene i Den nordnorske litteraturstrategien som Landsdelsrådet for kultur har tatt initiativet til. Det var 18 søkere til stipendet med mange gode skjønnlitterære prosjekter. For å kunne få tildelt arbeidsstipendet kreves det at produksjonen som utarbeides må være skjønnlitterær. Forfatteren må være bosatt i Nord-Norge og være aktiv som forfatter.